понеділок, 25 листопада 2013 р.

Творча зустріч з Народним артистом України, композитором, поетом Володимиром Губою

24 листопада в в бібліотеці відбулася творча зустріч з Народним артистом України, композитором, поетом Володимиром Губою. Володимир Петрович — Лауреат премії ім. Лисенка. Член Національних спілок композиторів і кінематографістів України.
Немає, мабуть, жодного українця, який би не захоплювався веселим серіалом мультиків “Як козаки у футбол грали” (“…щастя шукали”, “…інопланетян виручали”). Музику до цих фільмів написав композитор Володимир Губа.
Більшість фільмів з музикою Володимира Губи нагороджені високими національними і міжнародними нагородами. Його музика гідно представляє Україну в багатьох країнах світу: США, Канаді, Франції, Італії, Німеччині, Японії, Росії, Польщі, Чехії, Словаччині. Музика Володимира Губи звучить в театральних і радіовиставах, в телепередачах, авторських вечорах, концертах і творчих зустрічах.

В своєму виступі перед читачами бібліотеки Володимир  Губа розповів про естетику дипломного фільму Леоніда Осики «Та, що входить в море», 1966 року. Цей фільм не сприйняли у Всесоюзному державному інституті кінематографії. Та про фільм В. Мережко, В. Гресь  «Хто помре сьогодні», який  з 1967 р. пролежав на полиці. І тільки 2007 році на VI Київському міжнародному фестивалі «Кінолітопис – 2007» був нагороджений «За кращий дебют минулих років».                         Володимир Губа привернув увагу читачів до проблемного фільму за задумом І.Драча «Страта», який продемонстрував байдужість суспільства до клена на вулиці Золотоворітській, 6, посадженого в 1937 року і знищеного в 2007 році. Фільм вийшов в 2008 році.  Присутні з цікавістю і розумінням переглянули запропоновані фільми. 


Ми дуже вдячні Володимиру Петровичу за цю прекрасну зустріч.

Немає коментарів:

Дописати коментар