вівторок, 26 травня 2015 р.

Фундатор театру світової слави. До 175 - річчя від дня народження Марка Кропивницького

З нагоди ювілею Марка Лукича Кропивницького в нашій бібліотеці відбувся вечір-пам’ять "Фундатор театру світової слави". У святковому заході взяли участь наукові співробітники музею театрального, музичного та кіномистецтва України Ірина Зубченко та Аліна Марченко, співробітник відділу Кіровоградського обласного краєзнавчого музею, меморіального музею Марка Лукича Кропивницького Ольга Недогода, друзі родини Кропивницьких, учні та вчителі спеціалізованої школи №112 ім. Т.Г.Шевченка. Почесні гості – онук Марка Лукича Кропивницького – Ігор Кропивницький з дружиною Мар’яною Кропивницькою.
Бібліотекар Редько А.Г. презентував виставку, присвячену Марку Лукичу Кропивницькому. Відкрив вечір монолог Оксани з драми "Доки сонце зійде, роса очі виїсть", який натхненно виконала читачка бібліотеки Оля Сало, студентка КНЛУ.
Старші наукові співробітники музею театрального, музичного та кіномистецтва України докладно представили основні віхи життя і творчості М.Кропивницького. Особливу увагу присутніх вони звернули на постановки творів М.Кропивницького, що в різні роки ставились на театральних сценах України, продемонстрували декілька уривків з вистав за участі відомих акторів України.
Співробітник меморіального музею Марка Кропивницького Ольга Недогода розповіла присутнім про роботу музею по популяризації творчої спадщини Марка Лукича, вшанування пам’яті видатного земляка в Кіровограді, подарувала бібліотеці книгу завідувача музею М.О.Галицького "Золота духовна скарбниця Кіровоградщини (слово про корифеїв українського театру) ".
У рамках заявленого вільного мікрофону виступили учні школи, які висловили своє ставлення до творчості корифея театру, прочитали уривки з творів М.Кропивницького, а також вірші, присвячені його пам’яті.















Немає коментарів:

Дописати коментар