четвер, 8 червня 2017 р.

Моше Даян - герой шестиденноі війни. Уроки для України

5 червня 2017 р.  у  рамках роботи з національними меншинами України  бібліотека  ім. Петра Панча ознайомила відвідувачів бібліотеки з подіями 50-річної давнини, пов’язаними з шестиденною арабо - ізраільською війною 1967 р. Наша історична довідка мала назву «Моше Даян – герой шестиденної війни. Уроки для України».
Ми намагалися в нашій інформації для читачів поєднати не порівняльне -  різноманітні  історичні дані з різних джерел (як, наприклад, з книги Леоніда Млечина «Моссад.Таємна війна», з енциклопедій ) з байками, які поширювалися про цю видатну особистість в колишньому Радянському Союзі (дивись книгу Михайла Веллера  «Легенди Невського проспекта» ). Головне для нас – що і як потрібно робити для перемоги над противником, який має суттєву перевагу в техніці, живій силі тощо.
Були використані матеріали французького журнала « Зошити комунізму » за 1967 р., які стосувалися стосунків арабських лідерів під час війни, перебігу подій на фронтах, особистій участі короля Іорданії в цій війні.

Для нас всі ці події мають велике повчальне значення, особливо те, з якою повагою Моше Даян ставився до простих солдат, як він беріг їх життя.  Для відвідувачів бібліотеки було цікавим ознайомитися з ядерними програмами Ізраіля, до яких мав відношення Моше Даян, до операцій спецпідрозділів  під час становлення єврейської держави.



Немає коментарів:

Дописати коментар