четвер, 22 серпня 2013 р.

Моя країна - Україна

       В бібліотеці розгорнуто виставку  « Моя країна – Україна », присвячену дню Незалежності України. 
        Ідея державної незалежності України - велична, благородна, далекосяжна. Одвічна мрія нації, котра джерельними витоками сягає у глибину століть, славний приклад утілення якої - сила і міць Київської Русі. Ідею самостійності народ свято і мужньо проніс крізь найчорніші віки розбрату, поневолення, і проголосив на увесь світ Україну державою вільною серед вільних і рівною серед рівних.

Перший розділ виставки присвячений шляху України до незалежності, зокрема мужності видатних правозахисників М.Д.Руденка, Л.М.Лук'яненка, В.М.Чорновола, С.І.Хмари у змаганні за незалежність України.  24 серпня 1991 р. Верховна Рада України майже одностайно прийняла Акт про державну незалежність України. 1 грудня 1991 р. республіканський референдум остаточно закріпив цей акт. Завершилася багатолітня боротьба українського народу супроти чужоземного контролю над соціально-економічними і культурними процессами в Україні, скінчилася чорна смута бездержавності, але не скінчилася боротьба за утвердження нашої незалежності.     
                                                                               
Другий розділ виставки розповідає про духовні скарби нашого народу, осмислення культурних базових цінностей, формування національної ідеї, нової суспільної солідарності в сучасному українському суспільстві, пробудження в тих, хто виснажився від очікування кращого життя, енергії національного самоутвердження.
         Третій розділ виставки розповідає про міжнародні зв’язки України, про просування її по шляху європейської інтеграції.  Важко, але послідовно утверджується її міжнародний авторитет, здійснюються політичні реформи .

         Виставка працює по 28 серпня 2013 р.







Немає коментарів:

Дописати коментар