понеділок, 9 грудня 2013 р.

Правам людини - європейський рівень поваги та захисту

До поняття «права людини» людство прийшло не одразу. Вперше про права особистості заговорили французькі просвітителі Вольтер і Жан Жак Руссо. А далі минуло ще майже два століття, перш ніж людство дозріло до цього поняття і прийняття загального кодексу прав людини.
10 грудня 1948 року Організація Об»єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини, що проголошує права особистості, цивільні та політичні права і свободи /рівність усіх перед законом, право кожного на свободу та особисту недоторканість, свободу совісті та ін. У Декларації закріплено загальне визнання того, що  кожна людина народжується вільною у своїй гідності та правах.  В основу Декларації було покладено всі напрацювання людської думки, що існували на той момент у даному питанні. Це був перший досвід колективної розробки універсального документа з прав людини.            
Пропонуємо книжкову виставку «Правам людини – європейський рівень поваги та захисту». На виставці експонуються документи із фонду бібліотеки. Запрошуємо дізнатись більше про права людини.





Немає коментарів:

Дописати коментар