четвер, 9 квітня 2015 р.

День інформації "Європейський вибір України" /2015 - рік Європи в Україні/

8 квітня в бібліотеці відбувся День інформації "Європейський вибір України" /2015 - рік Європи в Україні/.





Європейська Спільнота (колишня назва: Європейська Економічна Спільнота – ЄЕС) була створена в 1957 року на підставі Римського Трактату, укладеного шістьма державами: Бельгією, Францією, Голландією, Люксембургом, Італією та Німеччиною. Головне досягнення спільноти – це встановлення Внутрішнього Ринку, який базує на так званих „чотирьох свободах” – вільний обіг товарів, послуг, осіб та капіталу між державами членами ЄС. Найвищим досягненням економічної інтеграції є створення у 1999 році Економічного та Валютного Союзу, який, серед іншого, має поетапно допровадити до заміни державних валют спільною валютою євро.
На 1 березня 2015 року в об»єднання входять 28 європейських держав з населенням 505 млн.людей.
Сумарний валовий внутрішній продукт ВВП (2005) становить 10,8 трильонів € (1 місце в світі), що в середньому дає 23 400 € на мешканця.
Головним завданням Європейського Союзу є організація співпраці між державами членами ЄС, а також між їх мешканцями. До найважливіших цілей Союзу відносяться: гарантії безпеки, економічного та соціального розвитку, а також охорона свобод, прав та інтересів громадян. Європейський Союз визнає національну своєрідність держав членів ЄС, їх історію, традиції та культуру. Метою спільної діяльності в галузі міжнародної політики та безпеки є зміцнення європейської цілісності, укріплення та поширення ідей миру, підвищення рівня безпеки в Європі та в світі. Виходячи з трактатів, Європейський Союз проводить спільну зовнішню політику та політику безпеки. Цими галузями є:
Захист спільних цінностей, інтересів, незалежності та інтегральності Союзу, відповідно до постанов Хартії Об’єднаних Націй,
Підтримання безпеки Союзу всіма можливими способами,
Зміцнення миру та підвищення рівня міжнародної безпеки, відповідно до постанов Хартії Об’єднаних Націй, рішень гельсінської конференції ОБСЄ 1975 р. та паризької конференції 1990 р., що стосується також держав, які граничать з Європейським Союзом,
Поширення ідеї міжнародної співпраці,
Розвиток і зміцнення демократичної влади та справедливості, дотримання прав людини та основних свобод.

Немає коментарів:

Дописати коментар