вівторок, 26 квітня 2016 р.

І німая печаль на вустах України, і на всьому печать від гіркого полину"

26 квітня 1986 року, тридцять років тому, сталася жахлива трагедія на Чорнобильській АЕС. Багато людських доль обпалила своїм смертоносним сяйвом Полинова зоря. Спливають роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської катастрофи залишається величезним горем для нас, українців.
Саме цій трагічній події була приурочена літературна година-вшанування «І німая печаль на вустах України, і на всьому печать від гіркого полину»,  яка пройшла 26 квітня у читальній залі бібліотеки.  Бібліотекарі розповіли про страшну катастрофу на атомній станції та про її  наслідки. В заході взяв участь ліквідатор аварії на ЧАЕС Романов Дмитро Васильович. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять кожного, чиє життя було віднято пеклом Чорнобильської трагедії, і подвиг кожного, хто, не пошкодувавши власного життя, кинувся на допомогу в ту охоплену полум'ям ніч. Бібліотекарі представили книжкову виставку «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі», яка націлює кожного відвідувача бібліотеки переосмислити причини найбільшої техногенної катастрофи в історії людства, замислитися над тим, що ми винесли з гірких уроків Чорнобиля, чи все робимо для того, щоб ніколи не повторилася така трагедія.
Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Тож не треба повторювати помилок. Давайте берегти світ! Нашій планеті вистачить одного Чорнобиля!







Немає коментарів:

Дописати коментар