середу, 26 квітня 2017 р.

Книга проти жорстокості й насилля

До Всесвітнього дня книги і авторського права  бібліотека ім. Петра Панча запропонувала своїм читачам  книжкову виставку « Книга проти жорстокості, несправедливості й насилля ».       Вона складається з двох частин. В першій представлені матеріали, які розповідають про історію цього свята, традиції святкування, методичні вказівки з дисципліни « Інтелектуальна власність » та деякі інші книжки з питань інтелектуальної власності в Україні і в світі, окремо поданий витяг з Закону України « Про авторське право і суміжні права ».  
У другій частині представлені окремі твори, які рекомендують школярам і студентам для того, щоб вони творили добро в світі, могли гідно досягати поставленої для себе мети.  Україна переживає зараз важкі часи. Зараз найбільших страждань нам завдає війна на сході України. Минули тисячі років історії людства, але нічого не змінилось в людині.
Саме тому, в першу чергу, ми рекомендуємо нашим читачам ознайомитися з інтернетівською версією блискучого есе Галини Пагутяк « Жорстокість існувавання », з відозвою українських католицьких єпископів у 1933 році проти геноциду українців в УРСР, ініційованою митрополитом Андреєм Шептицьким, -  « Україна в передсмертних судорогах! » ( і це в ті часи, коли інші українці писали « Партія веде! » ! ).

Ще ми пропонуємо « Йосипа і його братів » Томаса Манна: цікаво нагадати нашим читачам в умовах наших енергетичних і земельних реформ, як в древньому Єгипті за рекомендаціями премудрого Йосипа під час неврожаїв у людей спочатку забирали гроші ( в обмін на хліб ), потім землю, а врешті вільних людей перетворювали на рабів.      
  
                                                               

Немає коментарів:

Дописати коментар