середу, 21 березня 2018 р.

18 березня в кіноклубі «Книги і кіно» відбувся перегляд документального фільму В’ячеслава Бігуна «Серце мами Гонгадзе».


 Фільм – це, по суті, пряма мова Лесі Гонгадзе, яка розповідає про свою сім’ю, про своє життя та про чоловіка – в першій частині; в другій – про те, яким був її син та що сталося з нею після його зникнення.  В фільмі є  невеликі коментарі різних людей, пов’язаних з Георгієм.
Фільм представив режисер В’ячеслав Бігун – український кінематографіст і вчений-юрист. З відзнакою закінчив Львівський університет ім.. І.Франка. Навчався і працював у провідних університетах і установах світу (Гейдельберг, Сорбонна та ін.), юристом – в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтва. Автор більше 500 публікацій, близько 20 фільмів, які удостоєно більше 30 нагород.  Відзначався і за активну популяризацію українського кіно.
В заході взяв участь адвокат Лесі Гонгадзе  Олег Король. Він розповів про те, що мати Георгія Гонгадзе відстояла в суді чесне ім’я сина.  Вона судилася з Миколою Джигою – за часів його роботи в міністерстві внутрішніх справ публікували у відомчих газетах неправдиву інформацію про Георгія.
Фільм справив на користувачів неймовірні враження. В залі панувала особлива тиша  – боялись пропустити щось важливе, багато хто прикладав хустину до очей. По закінченні перегляду присутні на заході  ставили запитання режисеру В’ячеславу Бігуну і адвокату пані Лесі - Олегу Королю.
 Багато хто вперше дізнався, що Леся Гонгадзе працювала медсестрою в військовому шпиталі під час вторгнення радянських війск у Чехословакію в 1968 році, про смерть чоловіка, про втрату ще однієї дитини, брата-близнюка Георгія, про те, що  батько Георгія  Руслан був соратником Гамсахурдія і його перший президент незалежної Грузії оголосив ворогом цієї країни, а  Георгій Гонгадзе воював в Абхазії..







Немає коментарів:

Дописати коментар