четвер, 5 квітня 2018 р.

Василь Шкляр - гордість України! 5 квітня найвідоміший письменник України зустрівся в бібліотеці ім.П.Й.Панча з читачами і шанувальниками .

Спочатку нашого відомого письменника ознайомили з роботою бібліотеки, показали книжкові виставки, які пропонуємо відувачам, зокрема виставку, присвячену 100-річчю від дня народження Олеся Гончара. Нашому шанованому письменнику ми розповіли про свої прийоми подачі матеріалів, про те, яким чином ми намагаємося заохочувати відвідувачів бібліотеки до повторного прочитання вже добре відомих зі школи творів, про пошук мало відомих фактів з життя письменників.
У свою чергу Василь Шкляр звернув увагу відвідувачів бібліотеки ( людей різного віку, у т.ч. школярів ) на те, що основою його творчості є любов. Саме вона є головною рушійною силою у всіх вчинках героїв його творів. Основну увагу присутніх на заході письменник зосередив на своєму останньому творі – романі « Троща ». Всім було цікаво дізнатися і про значення слова « троща », і про основні події, про які розповідається у цьому творі. Василь Шкляр розповів про те, як він готувався до написання роману. Він довго і реально вивчав архіви служби безпеки підрозділів УПА, приїздив на місця, де відбувається дія його твору, вивчав особливості місцевої говірки. Його роман містить окремі сцени і події, які не вигадані автором, а взяті з живого досвіду тих, хто залишився в живих після багатьох років перебування у таборах. Дуже цікавими обставинами пояснюється у Василя Шкляра проблема зради, в якій автор підкреслив вічну тему жінки. 
Крім розповідей про роман « Троща » Василь Шкляр розповів про свої враження від війни на Сході України, про роман « Чорне сонце », про свою дружбу з вояками полку « Азов », про різні загадкові історії з життя, яким немає в природі нормального пояснення. Дуже багато уваги він приділив перипетіям роману « Чорний ворон » і сучасним подіям протистояння російській агресії – третій світовій війні.
Немає ніяких сумнівів у тому, що Василь Шкляр – це гордість нашої сучасної літератури, співець українського спротиву тоталітарним режимам усіх часів.












Немає коментарів:

Дописати коментар