четвер, 11 жовтня 2018 р.

Бібліотека ім.Петра Панча пропонує книжкову виставку « На скрижалях української історії », присвячену Дню Покрови Пресвятої Богородиці, Дню українського козацтва та Дню захисника України.

Цього року наша книжкова виставка показує одночасно нашу давню історію козацької християнської доби і нагадує всім нам сторінки нашої сьогочасної війни з путінською Росією на сході України, які суттєво змінили наше життя.
В першому частині нашої виставки « Від Дюнкерка до Кафи і Азова, від Москви до Константинополя і Трапезунда » представлені книги, в яких йдеться про історію козацтва ХVI- першої половини XVII століть, про історичні постаті тієї доби, адже саме через історію козацтва переломлювалася ціла епоха в минулому України та її народу.
В другій частині « Переяслівська Рада. Руїна. Сумна доля гетьманської України і Запорізької Січі » представлені книги, в яких йдеться про воєнну історію України другої половини ХVII – кінця ХVIIІ століття. Звертаємо увагу не на наші поразки, а на наші перемоги над Московією – зокрема, на Конотопську битву 1659 р. під проводом Івана Виговського.
В третій частині « Козацьке коріння геніїв культури України » представлені книги, в яких простежуються козацькі родоводи видатних митців слова України, письменників та поетів родом з України, які писали російською мовою.
В четвертій частині « Від « Поліської Січі » Тараса Бульби – Боровця до « Волинської Січі » і 4-ої Козацької сотні Майдану » представлені книги, журнали і світлини про військову боротьбу українців як проти коричневої, так і проти червоної чуми ХХ століття, яка, на жаль, з багатьох причин не завершилася відновленням української державності. Зверніть увагу на наші світлини членів « Волинської Січі » і учасників волонтерського агітпотягу « Труханівська Січ ». Сподіваємось, що ми хоч трошки духовно допомогли нашим хлопцям, які залишили свої домівки, щоб боронити незалежність і цілісність нашої країни.




Немає коментарів:

Дописати коментар