вівторок, 14 липня 2015 р.

"Від грішника до святого" до 1000 - річчю від дня смерті князя Володимира.

       Пропонуємо книжкову виставку  "Від грішника до святого", присвячену 1000-річчю від дня смерті князя Володимира Святославовича.
        На жаль, вченим невідомо, коли народився Володимир. Він був одним із синів київського князя Святослава, але був народжений поза шлюбом. Майбутній святий був не кращим і не гіршим за інших володарів середньовіччя, котрі без усяких сумлінь прокладали собі шлях до трону через трупи братів і батьків. Він був людиною свого часу, про що свідчать його 11 жінок, 300 наложниць, 12 синів і 12 дочок.
 Перша частина нашої виставки включає пам’ятки давньо-руського фольклору – билини так званого київського циклу, об’єднані  ім’ям князя Володимира Красне Сонечко, письмові пам’ятки   "Повість минулих літ", "Слово про закон і благодать" Іларіона,  "Изборник: Повести Древней Руси" тощо.
Друга частина нашої виставки включає підручники, збірники, монографії та інші видання, які  присвячені державотворчій діяльності князя Володимира Святославовича, його запеклій боротьбі з печенізькими ханами, розбудові нашого міста.
Третя частина нашої виставки присвячена реформуванню князем Володимиром Святославовичем язичницької релігії та наступному прийняттю християнства на Русі.

Четверта частина виставки присвячена зображенню образа князя Володимира Святославовича в художній літературі, в архітектурі, в назвах вулиць і міст. 




Немає коментарів:

Дописати коментар