пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

"Трагедія голоду" перегляд літератури

Пропонуємо перегляд літератури «Трагедія голоду», присвячений Дню пам’яті жертв Голодомору.                                                                                              
Цього року наш перегляд книг принципово мінімізований з точки зору представлених на ній книжок. Зараз Україна переживає дуже важкий період своєї новітньої історії. Ми втратили Крим, частину території двох східних областей, у нас вкрай важкий економічний стан, значна частина населення перебуває за межею бідності. Але як і в радянські часи, ми не називаємо речі своїми іменами: тоді було!     " В СССР голода нет!", а тепер у нас замість війни незрозуміле АТО.   
В експозиції перегляду наші нові надходження, книжки по цій темі, які раніше не виставлялися. Єдиний виняток зроблений для книги «33-й: Голод. Народна книга-меморіал». З цією книгою повинен ознайомитися кожний громадянин нашої України. Це дійсно пам’ятник мільйонам українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінським тоталітаризмом у 1932 – 1933 роках.



   



Дуже цікавою є книга В.Вятровича «Україна. Історія з грифом «Секретно».       В ній  йдеться про аспекти історії потрапляння за кордон інформації про масову голодну смерть людей. Це було важливим інструментом для реалізації Голодомору як геноциду в Україні. Розповідається про репресії для тих, хто намагався зберегти пам’ять про Голодомор для нащадків.     

                                                                                   
Наш перегляд дає можливість ознайомитись ще з однією новинкою нашої бібліотеки. Це книга Т.Снайдера «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним». Цю книжку дуже тяжко читати, але потрібно, - щоб знати про однакові злочини двох тоталітарних режимів у той самий час, у тих самих місцях.


В.Гонський в книзі «Людина і нація» написав: «Кінця світу не буде. Бо він уже був – у 1932 -33 роках. Армагеддон тоді прийшов на нашу землю у вигляді імперського більшовизму. Український народ знову прийняв на себе удар вселенського зла. І переміг. А якою ціною – може, Бог і людство колись оцінять».

Немає коментарів:

Дописати коментар