середу, 11 листопада 2015 р.

Зустріч з воїнами АТО

7 листопада читачі бібліотеки ім.П.Й.Панча мали змогу поспілкуватися з бійцями АТО.
Свій підрозділ хлопці-добровольці називають "Одін" ( "Одін" - верховний бог в германо-скандинавській міфології). У бій з ворогами України вони йдуть з гаслом " Перемога без втрат ".
Свою розповідь вони почали з відповіді на питання " Що особисто для вас є війна? ". " Війна це як гра в комп'ютерну гру, спочатку ти обираєш собі військову форму, згодом - з чого будеш стріляти і так далі " - жартуючи відповідали добровольці. Можливо, саме таким чином вони хотіли наголосити, що все тримається на волонтерах та на власних коштах.
Також вони зазначили, що війна - це суто чоловіча справа, жінкам не місце на війні, жінки повинні виховувати дітей.
Качмала Руслан, лідер даного спецпідрозділу, зазначив, що всі хлопці показали себе в бою вправними воїнами, але багато в чому успіх військових дій залежить від удачі. Хлопці довіряють командиру  та ставляться з повагою до нього.
Вони дуже цікаво і розгорнуто відповідали на запитання відвідувачів бібліотеки.Присутні звернули увагу на рівень освіченості наших хлопців. Так, доброволець з позивним "Сніжок" цитував Заратустру, інші посилалися на Біблію, згадували історію Київської Русі. Наймолодший, якому 22 роки, прочитав присутнім свої вірші.
Їх мислення зовсім інше. Після тривалого перебування в зоні АТО своїми думками та баченням світу вони частково нагадували героїв з роману Еріха Марії Ремарка " На Західному фронті без змін ".                                                    
Протягом розмови воїни декілька разів наголошували, що нашій країні потрібні зміни, а зміни необхідно починати з себе і своєї родини, з покращання у ставленні один до одного. Безперечно, всім нам треба вивчати історію України і вчитися на помилках, щоб не допускати їх в сьогоденні. 

Як підсумок цієї  зустрічі, варто сказати наступне.  Якщо у нас є такі воїни, то захист нашої рідної України в надійних руках!








Немає коментарів:

Дописати коментар