пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Книги від видавництва "Основи"

Бібліотека ім. Петра Панча ЦБС Голосіївського району м. Києва звернулась до видавництва «Основи» з проханням надати допомогу в поповненні книжкового фонду бібліотеки.
Вищезгадане видавництво цікаво для бібліотекарів і читачів тим, що воно спеціалізується, по-перше, на виданні літератури українською мовою, а, по-друге, на виданні і перевиданні якісних перекладів шедеврів світової класичної літератури. 
Наше прохання було задоволене, і ми з радістю можемо проінформувати наших читачів і користувачів, що книжковий фонд нашої бібліотеки поповниться багатьма цікавими новинками.
Серед них книга «EUROMAIDAN – History in the Making », присвячена подіям українського революції 2013-2014 років. В основу книги лягли кращі знімки українських фотографів, виконані на Майдані.
Нова збірка поезій видатного українського поета Дмитра Павличка « Вірші з Майдану » – це палкий заклик до українського народу боронити нашу державність.
Сучасним подіям на Сході України присвячена книга « WAR. Journalism from the front line ».
Також можна назвати неймовірно цікаві дитячі книжки, а саме « Дзеркалинку » Брейдін Фернворт і Юлії Соботюк, « Джунглі в Долині Мумі -Тролів » Туве Янсона.
Дуже цікаве видання, присвячене мистецтву, – « Искусство украинских шестидесятников ».
Багато нового для себе можна знайти в двотомнику політичної публіцистики Дмитра Павличка « Українська національна ідея », дуже оригінальному двотомнику « Літературознавство. Українська література. Критика » і « Літературознавство. Зарубіжна література. Критика ».
Вражає кожного чудова збірка « Розстріляне відродження » ( З тексту телеграми українських письменників - політичних емігрантів Другому Всесоюзному з’їздові письменників від 20 грудня 1954 р.: « 1930 року друкувалися 259 українських письменників. Після 1938 року з них друкувалися лише 36. …Де й чому зникли з української літератури 223 письменники ?» ).
Є також книжки для економістів, які будуть корисними в умовах створення в Україні цивілізованої ринкової економіки. Читачі та колектив бібліотеки щиро вдячні за прекрасні книги!







Немає коментарів:

Дописати коментар