четвер, 18 травня 2017 р.

Пропонуємо книжкову виставку « Чи бажають українці повторення сталінської епохи ? », присвячену Дню пам'яті жертв політичних репресій.

День пам'яті жертв політичних репресій відзначається з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства. Це щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. З кінця перебудови саме в Биківні, місті поховань десятків тисяч громадян України – жертв комуністичного терору,  громадськість нашого міста відзначає цю сумну дату.
Цього року наша виставка представляє виключну наші нові надходження  останніх років, пов'язані з цією проблематикою.
В першу чергу, слід назвати фундаментальне тритомне дослідження Станіслава Кульчицького « Червоний виклик. Історія комунізму в Україні від його народження до загибелі » ( Київ, «Темпора», 2013 ).
Увагу прискіпливого читача приверне монументальне видання про проблем терору і тероризму в Україні « Політичний терор і тероризм в Україні » ( Київ, «Наукова думка», 2002 ). Ця книга в подібних виставках раніше не пропонувалася читачам, але зараз, коли Україна вже четвертий рік веде антитерористичну операцію в Донбасі і на Луганщині, вважаємо доречним запропонувати її відвідувачам нашої бібліотеки.
 Цікавими є збірка документів і матеріалів « Історія України: Джерельний літопис » В.В.Червінського і М.І.Обушного ( Київ, «Україна», 2016 ), титанічна праця Джеймса Мейса « Україна: матеріалізація привидів »     ( Київ, «Кліо», 2016 ).

Тим, кому небайдуже минуле і майбутнє України, рекомендуємо книгу науково-популярних нарисів  Володимира Тиліщака   « 1930. У.С.Р.Р. Повстання » ( Київ, «Смолоскип», 2016 ), « Україна у вогні минулого століття » Ярослава Файзуліна і Володимира Гінди   Харків, 2015 ), подарунок нашій бібліотеці від Наталки Осьмак – її книгу « Кирило Осьмак: автопортрет у листах на тлі  Владімірського централу » ( Київ, «Ярославів Вал», 2014 ) та ще кілька таких же цікавих видань.


Немає коментарів:

Дописати коментар