понеділок, 18 січня 2016 р.

Творчий вечір Олега Андроса

17 січня в бібліотеці імені Петра Панча виступив Олег Андрос, а також його друзі: Ліла Перегуда, Мара та Ігор Рудь.
Олег — письменник, музикант, еко-активіст, кандидат політичних наук, а тепер ще й учасник АТО на сході України (перебував там як прес-офіцер). На його рахунку дві опубліковані художні книги (“Тут побували люди” і “Територія духу” (у співавторстві)) та наукова монографія “Екологістські рухи в сучасному політичному процесі”.  Олег -  засновник і клавішник музичного гурту “AndrosLand”, співзасновник громадської ініціативи “Спілка вільних журналістів “Природа над усе””.
Ліла Перегуда — поетеса, вокалістка гуртів “AndrosLand” та “Запрот Вокрис”, працює дзвонарем Володимирського собору, волонтер АТО (волонтерська група “Пластир”).
Ігор Рудь — поет, музикант, кандидат політичних наук. Засновник, басист та вокаліст гурту “Несамостійний друг”.
Олег, Ліла та Ігор зібралися у 2012 році в гурті “AndrosLand”, з 2015 року Ігор не бере участь у “електричних” концертах колективу, однак підтримує Олега грою на його творчих вечорах.
На вечорі 17 січня слухачі почули композиції з репертуару усіх трьох гуртів, а також кавер-версії деякі улюблених пісень музикантів: “Moonlight shadow” (Майкл Олдфілд), “Rising arrows” (“Gods Tower”), “Чугайстер” (“Gods Tower” і ”Тінь сонця”) і “Reignite” (Malukah).
Також виступила Мара (справднє ім’я Клавдія), співачка і громадська активістка, яка з 2014 року практикує спільне з Олегом Андросом виконання каверів на відомі рок-композиції і деяких авторських пісень. Цей творчий колектив поки що не отримав назви, однак все ще попереду. Олег розповів, що з Марою він познайомився на акції захисту Андріївського узвозу від знищення забудовниками, потім їхні шляхи перетнулися, коли обидва почали вчитися співу у Олени Галкіної (Барди), а потім ще й допомогати безпритульним котам Київського зоопарку.
Олега, Лілу та Мару також об’єднує участь у щорічних колядках та щедрівках, котрі спершу проводилися під творчим керівництвом Барди, а нині вийшли у “відкрите плавання”. Тому на творчому вечорі музиканти виконали одну з пісень цього самоорганізованого хору — старовинну колядку “Ой як же було”.
Олег представив і свої твори — як опубліковані, з книг “Тут побували люди” і “Територія Духу”, так і нові — уривки з книги, яка описує громадську діяльність автора, особисті враження від подій Майдану та АТО.
Наприкінці глядачі підтримали матеріально проекти “Зоокоти” - ініціативу Спілки вільних журналістів “Природа над усе”. У Київському зоопарку живуть близько 50 котів під опікою Олега та письменниці Ангеліни Яр. Вони потребують годівлі та стерилізації, аби регулювати їхню чисельність. Окремо про те, як підтримати Зоокотів, ви можете прочитати тут. https://www.facebook.com/groups/zoocats/ http://nature-first.info/

 








Немає коментарів:

Дописати коментар