понеділок, 5 листопада 2018 р.

4 листопада відбувся перегляд фільму "Міф"

Кожна країна має своє духовне військо – це поети, митці, художники. Вони творять культуру, підсилюють духовний образ своєї країни. 4 листопада в бібліотеці відбувся перегляд фільму «Міф». Фільм створили режисер Леонід Кантер та Іван Ясній. Фільм про українського оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом, Героя України (2017), кавалера ордена "Золота Зірка". Під час виконання бойової задачі Василь Сліпак загинув від кулі снайпера.
Режисер Іван Ясній розповів присутнім про роботу по зібранню матеріалів для фільма. «Це все архівне відео з Василем, яке можливо було зібрати. Відзняли матеріал на Сході України, у Львові, Києві та в Парижі. Їздили по позиціях, спілкувалися з його бойовими побратимами на фронті. Зустрілися з його друзями, учителями, викладачами в Консерваторії у Львові, колегами по волонтерській діяльності, артистами, композиторами і диригентами у Франції та Україні, коханими, братами, батьками».
Василь прожив у Франції 19 років і здобув все: ім’я, улюблену роботу, вірних друзів і кохання. На фронті вибрав собі псевдонім "Міф" - скорочено від імені своєї улюбленої партії Мефістофеля.
Фільм «Міф» ставить запитання, на які важко знайти відповіді: чому він покинув все та пішов воювати? Знайти власні відповіді можна лише переглянувши фільм… Після перегляду присутні висловили багато думок і вражень.







Немає коментарів:

Дописати коментар