неділю, 11 листопада 2018 р.

9 листопада – День української писемності та мови. В бібліотеці відбулась дискусія «За що варто любити сучасну українську літературу»


Кандидат наук Зоя Шевчук запропонувала питання для обговорення та наголосила на тому, що письменник – це голос нації, який несе свою міру відповідальності і допомагає читачам усвідомити досвід поколінь.
Питання для обговорення:
1. Якби ви були сучасними письменниками, то про що б писали і як?
2. Який би жанр і тему ви обрали для своєї письменницької роботи?
3. Чим сучасна література відрізняється від тієї, яку прийнято називати "класикою"?
4. Що таке сучасна література і коли вона в Україні почалася?
5. Про що варто писати зараз і навіщо?
6. Чи важливі письменники в суспільстві? Яку роль вони виконують і чому?
7. Кого з сучасних письменників ви знаєте? Що читали, хто подобається?
8. Чи варто писати про війну і як це робити?
9. Про що б вам цікаво було почитати в сучасній літературі?
10. Як думаєте, чого вам ще бракує, щоб стати письменником? Чого треба повчитися?                             

Для учнів спеціалізованої школи №112 з поглибленим вивченням української мови і літератури  тема дискусії виявилась досить цікавою і потрібною. Обговорюючи запропоновані питання вони розповіли про власні спроби творити сучасну літературу.
Студенти педагогічного інституту ім. М.Драгоманова розповіли про класичну літературу та зупинилися конкретно на творах П.Куліша, який першим запропонував українську абетку.  Розповіли про стиль Манга, що визнаний як форма образотворчого мистецтва, і як літературне явище.                                        Отже, дискутуючи про те, за що варто любити сучасну українську літературу, дійшли висновку, що сучасна література складна для розуміння, бо можна використовувати все: вибір сюжету, теми, які відповідають внутрішньому стану, кут зору, придумувати героїв, співвідносити героя з собою, зв»язувати історії поколінь тощо.












Немає коментарів:

Дописати коментар