вівторок, 3 січня 2023 р.

ТОП - 10 книжок, які закохають вас в зиму.

Вітаємо вас з Новим, 2023-м, роком! Рік, що минув, став для всіх нас, мабуть, найстрашнішим, бо наша країна 24 лютого зазнала широкомасштабної агресії з боку московії, що триває і досі. Кожного дня за нашу з вами Незалежність ми платимо найвищу ціну, яка тільки може бути. Це людські життя – і наших мужніх воїнів, і цивільних. Але головне, що Україна встояла, і не просто тримається ось уже 312 днів, а дає по зубах одній із найбільших армій світу. Ми обов’язково переможемо, бо світло завжди перемагає темряву, а в нашому випадку це не просто фігуральний вислів, бо темрява реальна. Ворог методично й цілеспрямовано намагається знищити нашу інфраструктуру, бажання країни-терориста – щоб ми замерзли цієї зими, щоб у нас не було світла. Проте наш народ сильний, затятий, працьовитий, витривалий, винахідливий, і ми вже вкотре довели, що знайдемо вихід із будь-якої ситуації. Тому, друзі, тримаймося, а ми, своєю чергою, підготували для вас топ-10 книжок, які допоможуть пережити цю зиму.  Що б там не було, а ворогові не вдасться позбавити нас родинного затишку, різдвяного духу, аромату зимової казки й віри в чудо!

Отже, наш вибір «зимової» читанки:

1.     «Колядки і щедрівки» «Добрий вечір тобі, пане господарю!» Знайомо? Ну звісно, це наші чудові колядки та щедрівки, без яких неможливо уявити сьогодні українські зимові свята. Книга  містить надбання нашого народу протягом багатьох століть.

2.     Джек Лондон «Біле ікло»                                                                                                                                                    Дивовижна історія від майстра пера Джека Лондона, який від імені вовка зобразив північні краї, а також розкрив його психологію, показав розвиток характеру та еволюцію цінностей. Історія про тварину, яка вчиться любити через любов та довіряти через вірність.

3.     Микола Гоголь «Ніч перед Різдвом»                                                                                                                                            Ще одна улюблена класика. Містична і дуже атмосферна історія про українське село напередодні Різдва. Про коваля Вакулу, якому терміново потрібно добути царицині черевички для своєї коханої Оксани; про чорта, який вкрав місяць з неба; про таємничу Солоху, яка у мішках ховає людей і різну нечисть, про тих, хто у тих мішках сидить...

4.     Чарльз Діккенс «Різдвяна історія»                                                                                                                                     Нетлінна класика і, мабуть, «найзимовіша» книга. Історія старого скнари Скруджа, людини, чий сенс життя  – гроші. Цей похмурий чоловік відмовляється розуміти, чого люди так чекають на Різдво і так йому радіють. Це не тільки ідеальна книга для створення святкової атмосфери, а й можливість зробити для себе корисні висновки.

5.     О. Генрі «Дари волхвів»                                                                                                                                                             Молоде подружжя Ділінгхем готується зустрічати Різдво. На жаль, наші герої бідні і не можуть купити дорогі подарунки. Але вони готові йти на жертви заради свого кохання.

6.     Артур Хейлі «Аеропорт»                                                                                                                                                             Історія про аеропорт та людей, які стали заручниками зимової стихії. Це не детектив, не хорор, а розповідь про мікросвіт. Роман перебував 64 тижні у списку бестселерів New York Times, 30 з яких був № 1, і став найбільш продаваним романом 1968 року

7.      Ганс Крістіан Андерсен «Снігова королева»                                                                                                                               В центрі сюжету - двоє найкращих друзів-сусідів, Кай і Герда. Вони обоє - щирі та життєрадісні діти, але одного дня все різко змінюється. Над містом з'являється Снігова Королева, яка, шукаючи порятунку від самотності, зачаровує і викрадає Кая.       8. Ернст Теодор Амадей Гофман «Лускунчик і Мишачий король»                                                                                              Клара одержала від хрещеного на Різдво не надто цікавий, на перший погляд, подарунок — лускунчика у подобі іграшкового солдатика. Ще й, на лихо, він одразу зламався. Однак під час Різдва стаються справжні дива. Лускунчик оживає і мандрує з Кларою дивовижними країнами, даруючи дівчинці море яскравих вражень. А втім, насолоду від цієї казкової мандрівки отримає не лише Клара, а й кожен маленький читач.                                                                                                            9. Валері Блок «Різдво настає все раніше»                                                                                                                                Вона юрист, він маркетолог. У неї є собака. Він щойно закінчив ремонт у квартирі. Вона любить фільм «Звуки музики». Він любить «Біттлз. Чи зможуть вони почути один одного?                                                                                             10. Леся Пронь «На крилах року»                                                                                                                                           Велика, чудово ілюстрована книга віршів, казок, оповідань про пори року для найменших наших читачів.

 










Немає коментарів:

Дописати коментар