вівторок, 17 січня 2017 р.

День інформування "Свята Софія землі вже збирає і України дві в одну єднає" ( до Дня Соборності України)

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. « Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України, Західно -Українська Народна Республіка ( Галичина, Буковина й Угорська Русь ) і Наддніпрянська Велика Україна… »
Пам’ятаємо в цей святковий день слова Михайла Грушевського, який пророчо попереджував українців :   « Але треба пам’ятати, що ці люди цілі століття жили окремим, відмінним життям; у них інші звички і погляди; інші форми життя і інші вимоги. Ні ми їм не повинні накидати своїх звичок і поглядів, ні вони нам. Треба обом краям іти поволі до зближення і одностайності ».
Зараз, як ніколи, ми повинні пам’ятати тих українських вояків, які загинули за українську незалежність, так і підтримувати тих, хто сьогодні зі зброєю в руках обстоюють нашу Соборність, наше право жити в нашій країні.





Немає коментарів:

Дописати коментар