середу, 18 березня 2015 р.

В її віршах - історія народу, його щасливі і тривожні дні

                       
Пропонуємо книжкову виставку « В  її віршах – історія народу, його щасливі і тривожні дні », присвячену 85-річчю від дня народження Ліни Костенко.
Наша виставка показує Ліну Костенко, як поета, якого за часів «  сім’ї вже ж вольної і нової «, де « тільки мати ледь жива », фактично або не друкували, або весь час виправляли.
Ліна Костенко – це взірець постійного і жорсткого нонконформізму  до влади як в умовах комуністичної системи, так і за часів режиму пострадянського.
В особі Ліни Костенко Україна має свого великого поета і мислителя, духовного пророка. Її лірика не залишає нас байдужими, а вірші з політичними сюжетами просто вражають. Ліна Костенко витримала і вистояла у своїй багатолітній боротьбі. І зараз її поезія допомагає нам у кривавій війні з зовнішніми і внутрішніми ворогами України.
« Бо поки ми тут про свободу мимрили,                                                        то інші вже свободу й здобули.                                                                   А   ми усе співаєм, як ми вимерли                                                           або  як нас в неволю продали ».










Немає коментарів:

Дописати коментар