понеділок, 26 червня 2017 р.

Нащадки Петра Панча в бібліотеці його імені. Літні зустрічі в бібліотеці.

21 червня до бібліотеки завітали дорогі гості – родичі Петра Йосиповича Панча, що проживають в Києві.  Правнучка Тетяна Григорівна Рилеєва і праправнучки Олександра і Анастасія подарували бібліотеці фотографії свого славетного родича. Розповіли про сімейні корені, про невідомі малярні роботи Петра Йосиповича, про вшанування і збереження спадщини відомого українського письменника. Праправнучка Анастасія підготувала гравюри за твором «Гомоніла Україна» Петра Панча і до дня народження письменника ( 4 липня) ми отримаємо безцінні копії гравюр, - сучасне прочитання твору Петра Панча .

Наші бібліотекарі добре знають життєвий і творчий шлях письменника Петра Панча. Ми представили книжкову виставку, присвячену Петру Панчу, розповіли  гостям про матеріали, що є в архівах бібліотеки і попросили у родичів допомоги у зібранні документів про життєвий і творчий шлях письменника, а саме: фотографії з Всесвітнього конгресу на захист культури, що відбувся в Парижі, малярні роботи Петра Панча.                                                                                У нас завжди цікаво, запрошуємо!






















2 коментарі:

  1. Дякуємо за теплу та цікаву зустріч!За дружню атмосферу!Особлива вдячність співробітникам бібліотеки за їх наукову,просвітницьку та дослідницьку діяльність!За популяризацію творчості Петра Панча у нашій сучасності,за шану до його життєвого шляху.З повагою нащадки П.Панча. (Рилєєва Т.Г.)

    ВідповістиВидалити