пʼятницю, 7 травня 2021 р.

До річниці від дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні бібліотека ім. П.Панча пропонує книжкову виставку «Перегортає пам'ять сторінки».

З 2014 року 8 та 9 травня в Україні, так само як у всьому світі, відзначаються як День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.                                 У ці дні в Україні проходять урочисті збори, паради, святкові заходи на честь вшанування 85-ти мільйонів людей (зокрема, до 10 мільйонів українців), чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людей усіх рас і націй, чоловіків і жінок, воїнів і мирного населення, малих дітей і старих – усіх загиблих і усіх тих, хто вижив та пройшов через жорстокі кола пекла Другої світової війни.                                                                                                                Центральне місце у нашій експозиції займають спогади активного читача нашої бібліотеки – ветерана війни Станіслава Білоуса, книжки про оборону і звільнення Києва, про життя і смерть в Україні під нацистською владою, про героїв антифашистського підпілля в Києві, про трагедію Бабиного Яру, про репресії німецько-фашистського окупаційного режиму, про українців, які пройшли через Червону армію, про громадян інших країн українського походження, які брали участь у Другій світовій війні.                                                Прискіпливого читача зацікавить книжка « Війна і міф. Невідома Друга світова ».                2014 року європейські країни обмежувалися глибокою стурбованістю щодо агресії Росії проти України. Але уроки Другої світової війни не минули даремно. Світові лідери почали діяти проти Росії, застосували санкції.

Для того, щоб вкотре застерегти світ від небезпеки повторення жахливої катастрофи Другої світової, треба пам’ятати про колосальні жертви, про тисячі дощенту зруйнованих міст і десятки тисяч спалених сіл, про людську долю в часи випробувань і про всі долі, разом взяті.
І насамкінець побажаємо один одному миру - найголовнішій цінності на Землі.


Немає коментарів:

Дописати коментар