понеділок, 22 серпня 2022 р.

Попри повномасштабну війну, на державному рівні у 2022 році відзначатимуть День Державного Прапора України та День Незалежності України. Пропонуємо книжкові виставки до Дня Державного прапора України «Про жовту ниву та блакить небесну, Державний прапор розповість» та до Дня незалежності України «Миті історії української незалежності».

 Миті історії незалежності України

22 січня 1918 року проголошення першої незалежності та День Соборності України, який встановлено на відзначення проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР у 1919 році                                                                                                  15 березня 1939 року  Сейм Карпатської України проголосив Карпатську Українську незалежну державу.                                                                              30 червня 1941 року в окупованому Німеччиною Львові проголошено відновлення Української Держави.                                                                          16 липня 1990 року Верховною Радою УРСР прийнято Декларацію про державний суверенітет України.                                                                            24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР прийняла Акт проголошення Незалежності України.                                                                                              1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум на підтвердження Акта проголошення незалежності України.

З 24 лютого 2022 року, в умовах агресії з боку Росії, Україна продовжує відстоювати власну свободу та цілісність держави. На жаль, гинуть наші військові, але завдяки патріотам укріплюється віра в  українську державність.

 

«Цьогоріч День Незалежності України має для всіх українців особливе значення. У нас триває війна і окупанти скаженіють від своєї безпорадності. Українці ж продовжують гідно протистояти нелюдам й вражати світ своєю незламністю, силою та емпатією до тих, хто поруч. Саме зараз ми переживаємо історичний момент, наша нація гартується у боротьбі. Ми назавжди запам'ятаємо те, хто нам друг, а хто ворог. Щиро вірю, що зовсім скоро ми гучно святкуватимемо нашу перемогу»,  — зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики                                                                         

   Державний прапор України –
   Це стяг із двох подовжніх смуг.
   Він символ вільної людини,
   У ньому український дух!
   У синім – небо Батьківщини,
   Його безкрайність і блакить,
   І вище нього, Україно,
   Хай пісня нації летить!
  
У жовтім кольорі – колосся,
   Багатство нашої землі.
   Щоб у достатку всім жилося,
   І в люднім місті, і в селі.
   Нехай він нас завжди єднає,
   Його із гордістю несуть.
   А світ, побачивши, впізнає:
   Під стягом Українці йдуть!


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар