четвер, 29 вересня 2022 р.

Бібліотека на шляху до перемоги!

 До Дня бібліотек в Україні бібліотека ім. Петра Панча пропонує  читачам та  відвідувачам  виставку « Бібліотека на шляху до перемоги! »

Як і більшість громадян України, працівники нашої бібліотеки були добре обізнані про можливість масштабного вторгнення Росії на нашу територію, але сподівалися, що цього не станеться.

Тому вже в перші дні війни бібліотекари укріпили віконне скло книжками і стрічками, подбали про надійне збереження цінної частини книжкового фонду бібліотек.

Підвальне приміщення нашої бібліотеки стало місцем укриття для мешканців мікрорайону, в якому знаходиться бібліотека.

Коли в квітні цього року відновилася робота бібліотеки, працівники бібліотеки більшість  книжкових виставок, інформаційно-бібліографічних довідок, книжкових презентацій присвятили воєнній тематиці, війні Москви з українською культурою і українською мовою. В бібліотеці є багато книг ветеранів війни, а ветеранська правда про війну - це можливість для нас, абсолютно цивільних людей, подивитися і відчути  життя країни з точки зору її оборонців.

Ці книжки, а також книжки авторів нашого Розстріляного Відродження – це наша сучасна зброя проти московської культурної навали в Україні. Адже коли Москва зрозуміла, що Україна дійсно відроджується, стала робити все можливе, щоб цьому перешкодити, щоб довести, що «ми один народ». А для цього потрібно, перш за все, знищити все те, що складає культурну унікальність українського народу. Тому боротьба за українську мову – це боротьба за збереження культурної унікальності українського народу. Мета Московії – знищити Україну, позбавляючи її мови. А єдиною територією, на якій українська мова може зберегтися і розвиватися, - це є Україна.

В нашій війні за незалежність ми втрачаємо багатьох наших військових і мирних мешканців. Все одно, ми сподіваємось на нашу перемогу з цим хижим сусідом! Слава героям!








Немає коментарів:

Дописати коментар