понеділок, 21 листопада 2022 р.

До Дня Гідності і Свободи наша бібліотека представляє книжкову виставку «Палаючий листопад: боротьба України за Свободу».

Цей день в новітній історії України став символом боротьби і перемоги, символом єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Саме цього дня в нашій державі віддають шану патріотизму та мужності громадян, які були учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років і стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та прагнень до європейського майбутнього. Всупереч жорстокому тиску антидемократичного режиму українці об’єдналися і відстояли своє право на вибір достойного життя та майбутнього.

Значення тогочасних подій на Майдані важко переоцінити, адже протягом листопада 2013 – лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації – пробудження свідомості суспільства.
У нашій виставці представлені документальні книжки з матеріалами про перші дні мирних протестів, з інформаційними документами тих днів, світлинами, присвяченими першим загиблим на вул. Грушевського.
Євромайдан став історією, відійшов на другий план на тлі російської військової агресії. Тому дуже важливо зберегти і передати нащадкам правду про події, настрої, трагедії і перемоги того часу.
Слава героям Майдану!
Слава Україні!


Немає коментарів:

Дописати коментар