вівторок, 19 грудня 2017 р.

17 грудня 2017 року в бібліотеці ім. Петра Панча до дня Святого Миколая відбулися одночасно два заходи.

По-перше, урочисто відкрилася виставка художніх ляльок « Сезон казок » художника з мистецтва ляльки Інесси Кужом. По-друге, відбулася презентація книги «Зимові свята» Ірини Місяць, автор ілюстрацій до неї Юрій Нікітін.
Відкриттю виставки передувало ознайомлення відвідувачів бібліотеки з музичними творами французьких і британських виконавців середини 1960-х років, присвячених лялькам і маріонеткам: переможницi Євробачення 1965 р. Франс Галл «Роupée de cire, poupée de son», переможницi Євробачення 1968 р. Санді Шоу «Puppet on a string», Крістофа «Les marionettes» (1965), Юга Офре « Il faut ranger ta poupée»(1966), Мішеля Польнарьова «La poupée qui fait non» (1966), Джоні Холлідея «Poupée brisée» (1963).
Дуже емоційно звернулась до гостей художник з мистецтва ляльки Інесса Кужом. Вона розповіла про те, як стала займатися цим мистецтвом, розкрила таємницю появи ідеї створення чергової ляльки з її колекції. Відвідувачі бібліотеки уважно слухали історію створення кожної ляльки, представленої на виставці. На окремій полиці - «Інші казки Ґофмана», на іншій – «Янголи. Київський ренессанс», ще на одній – «Сезон німф». Пані Інесса повідомила присутніх, що у вікні театру «Сузір'я» завжди можна побачити невеличку експозицію її робіт.
Наступним відкриттям для всіх стала презентація книги «Зимові свята» Іриною Місяць. Пані Ірина Місяць - талановита актриса, один з авторів міні-спектаклів, створених за казками Сергія Козлова. До речі, книга «Ежик в тумане» є в експозиції виставки. В своєму виступі Ірина Місяць дуже багато уваги приділила автору ілюстрацій до книги – художнику Юрію Нікітіну.
Справжньою родзинкою для присутніх виявилася розповідь самого Юрія Нікітіна. Тут була і інформація про його іконописні роботи, і оригінал зображення Святого Миколая на обкладинці книги. Виявляється, що поліграфісти не змогли повністю відтворити образ святого, і він суттєво різниться від оригіналу! А ще була цікава інформація про іконки для воїнів АТО, які робить Юрій Нікітін.
Приємною несподіванкою для відвідувачів нашого заходу був виступ дуету Олени Левенко (скрипка, сопілка) і Тетяни Лободи (кобза).
Всі виступаючі на заході нагороджувалися маленькими ляльками від пані Інеси.
А далі було жваве спілкування присутніх, гра на фортепіано випускника консерваторії Микити Шпанка ( власна композиція – супровід до мультфільму ), виступи радіожурналістів тощо. Фронтмен гурту «Артіш»Тимофій Ведерник звернувся до працівників бібліотеки з проханням розповісти присутнім про письменника, чиїм іменем названа бібліотека.
Бібліотекар Недбайло Н.І. розповіла про письменника, про подарунки нащадків П.Й.Панча нашій бібліотеці ( три живописні роботи, представлені в читальній залі ).
До речі, на нашому заході були присутні правнучка Петра Йосиповича Панча – Рилєєва Тетяна Григорівна і її маленька дочка. Вони з великою цікавістю ознайомилися з експонатами виставки.
Колекційні ляльки залишаться в нашій бібліотеці до Водохреща. У всіх бажаючих є можливість оглянути експозицію в інші дні, коли працює бібліотека. Чекаємо на Вас.












Немає коментарів:

Дописати коментар