вівторок, 12 липня 2022 р.

НА КНИЖКОВИХ СТОРІНКАХ ПО РІДНОМУ МІСТУ

 


Відповідно до Міської цільової програми розвитку туризму в місті Києві бібліотека ім. Петра Панча пропонує книжкову виставку «На книжкових сторінках по рідному місту».

Частина нашої книжкової експозиції вже була представлена у нашій виставці до Дня Києва. В нашій сьогоднішній виставці представлені книжки як про старожитній і навіть достарожитній Київ, про його історичні місця, так і про події  Української революції 1917-1921 років, Другої світової війни на берегах Славутича, про видатних людей, що жили і творили в його межах, про наше сучасне місто на межі ХХ-ХХІ століть.

Серед них відвідувачам можна порекомендувати книжку, яку ми раніше не виставляли у наших експозиціях, - «Київ та його давня давнина у творах народних» Олександра Тулуба.  Адже  власне історико-документальних видань про стародавній Київ обмаль. Отже, неабиякою знахідкою для допитливих читачів буде ця книжка, де Київ виступає об’єктом усної народної творчості, наповненої переказами й легендами, символами й образами.

Представлені книжки допоможуть нам ніколи не повинні забути всіх тих, хто мужньо обороняв місто в липні – вересні 1941 року, тих, хто з надзвичайно великими втратами для себе звільняв наше місто восени 1943 року, і  те, що зараз за волю України в боротьбі проти новітніх фашистів – вже російського походження продовжують гинути сини і дочки нашої країни. До нашої експозиції увійшли також книжки про Євромайдан і початок війни на Сході України.

Героям – слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар