понеділок, 8 травня 2023 р.

Вклоняємося доземно українському солдату


 8 травня наша держава відзначає День пам'яті та примирення, який було впроваджено в 2015 році Законом України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років".

Ми не повинні забувати, що Друга світова стала можливою через змову двох злочинних тоталітарних режимів - нацистського та радянського. Росія, яка є спадкоємицею останнього, намагається привласнити перемогу, наголошуючи на своїй винятковій ролі у війні проти гітлерівської Німеччини, нівелюючи тим самим внесок багатьох країн світу, перетворюючи пам'ять про трагічні події на культ "побєдобєсія".

Але найвищим цинізмом росії стало, безперечно, її вторгнення  в Україну - спочатку в 2014-му, і повномасштабне - у 2022-му. Новітній гітлер, нікчемний диктатор путін, маніакально одержимий ідеєю повернення радянського союзу в колишніх кордонах, спотворюючи історію, заперечуючи існування України як такої, здійснив у XXI столітті безпрецедентний акт агресії проти нашої держави. Ось уже більше року ми стримуємо набагато переважаючі сили ворога та звільняємо наші землі. Україна з допомогою всього світу обов'язково переможе, і ми нарешті поставимо крапку в нашому багатовіковому протистоянні з країною зла.

А сьогодні вшануємо пам'ять усіх загиблих - і військових, і цивільних - у Другій світовій війні. І не забудемо про Українську повстанську армію, яка воювала і проти гітлера, і проти радянського союзу. Останній бій останнього командира Василя Кука відбувся в 1954 році. Пишаємося та пам'ятаємо! 

Слава Україні та смерть ворогам!

Бібліотека ім. П. Й. Панча запрошує вас відвідати книжкову виставку, присвячену трагічним подіям Другої світової та новітньої російсько-української воєн.

























 

Немає коментарів:

Дописати коментар