пʼятницю, 12 травня 2023 р.

За все, що маю, дякую тобі! (До Дня матері)

 

                                                             

                                                             




                                                             Твоя любов дає мені наснагу,

                                                             Твоя любов веде в незнаний світ.

                                                             Так будь вовік, благословенна мати,

                                                             Твоя любов вчить, як у світі жить.

                                                                                              Микола Мозговий

З 1999 року в Україні в другу неділю травня відзначають День матері. Історія свята така: у 1908 році американка Анна Джервіс із Філадельфії запропонувала вшановувати матерів у пам'ять про свою маму, яка передчасно померла. У 1910 році штат Вірджинія першим визнав День матері як офіційне свято, потім поступово традиція поширилася на інші штати. Згодом День матері почали відзначати в інших країнах.

Мама - найдорожча людина для кожного з нас. Вона дала життя, огорнула турботою та ласкою, виховала. Любов матері - щира, самовіддана, жертовна, свята. 

В Україні завжди був культ матері. З найдавніших часів ми шануємо Богоматір як покровительку  та заступницю всіх українців. Недарма саме на Покрову Пресвятої Богородиці 14 жовтня ми святкуємо ще День українського козацтва, День захисників України та День УПА. Свою рідну країну ми також називаємо цим святим словом.  А повстанська пісня "Батько наш - Бандера, Україна - мати, Ми за Україну будем воювати" отримала нове життя й набула абсолютної популярності зараз, під час повномасштабного вторгнення московитських варварів, для яких взагалі немає нічого святого. Отак відбувається невидимий, містичний зв'язок поколінь.

У цей день від усієї душі вітаємо дорогих мам зі святом! Бажаємо вам міцного здоров'я, добробуту, витримки і щоб ви ніколи, ніколи не втрачали своїх дітей через війну! А мамам, чиї сини та доньки склали голови, захищаючи нашу святу землю, - низький уклін, вічна шана та вічна слава! Ми ніколи не забудемо подвигу ваших дітей. 

Слава Україні - смерть ворогам!

Бібліотека ім. Петра Панча запрошує вас відвідати книжкову виставку, присвячену жінці-Матері.

Немає коментарів:

Дописати коментар